Skip to content →

Over Herman

Geen HermanBluemink.nl zonder informatie over de man achter de website natuurlijk. Op deze pagina een korte samenvatting van mijn redactiecarrière en meer informatie over mijn interesses en leven.

Personalia

Herman_Bluemink

<– Dit ben ik
Naam
: Herman Bluemink
Likes: Schrijven, Zwolle, games, UFC, deephouse, Michael Jackson, sporten.
Dislikes: Slagroomtaart, bier na wijn.

 

Redactiecarrière

InsideGamer 2010 – 2014  
In januari 2010 ging mijn grote droom in vervulling: ik werd gamejournalist! Als enthousiaste gamer is er natuurlijk geen leukere baan te verzinnen. Een langgekoesterde droom ging in vervulling. Eerst een dik halfjaar (als stagiair) op het Sanoma-kantoor in Hoofddorp en daarna nog 3,5 jaar als freelancer.

Het was niet alleen een onwijs leuke tijd, maar ook een erg leerzame. Zo schreef ik veel verschillende content (recensies, interviews, achtergronden etc) en kon ik veel leren van ervaren schrijvers als Gerard van Nieuwenhuijzen, Chris Glerum en Phil van der Eijk. Daarnaast een groot dankwoord voor (toen) IG-eindbaas Jelle van Es die me aanstelde en veel vertrouwen en vrijheid gaf.

Wegener 2011 – 2014
Mijn eerste fulltime redactiebaan begon in 2011. Ik werd webredacteur bij Wegener Media in Nijmegen. Op de centrale redactie verzorgde ik het algemene nieuws (lees: al het nieuws boven de regio) voor 7 Wegener-sites: De Stentor, Eindhovens Dagblad, De Gelderlander, Brabants Dagblad, TC Tubantia, BN de Stem en PZC.

Op deze plek werd ik echt een online allrounder. Ik werkte veel met (web)tools, liveblogs en social. Naast het algemene nieuws heb ik ook 2 jaar de gamerecensies verzorgd en onder de naam ‘Technimals’ een techsectie opgericht voor de verschillende websites. Een bijzonder dankwoord voor m’n ‘King’ (lees: chef online) ter plaatste: Erik Meuleman. Een geweldige en motiverende manager. Daarnaast samengewerkt met (toen nog) talenten: Herwin Thole, Koen Verhelst, Esther de Kloe en Timmie Geurts.

Coöperatie VGZ 2014 – vandaag
Eind 2014 had ik de online journalistiek wel gezien en wilde ik ook een andere tak van webredactie zien. Ik stuurde spontaan een sollicitatie naar VGZ en werd meteen aangenomen. Het bleek een gouden stap. Samen met een grote club superleuke collega’s maak ik de communicatie met onze klanten iedere dag een beetje beter. Althans, daar doen we het natuurlijk voor.

Denk aan het schrijven van begrijpelijke vergoedingenteksten, brieven, mailing en social-berichten. Maar ook het verbeteren van onze sites en het uitvoeren van nieuwe ideeën. Een leuke uitdagende baan, met een nog leuker team.