Skip to content →

De slechtste console ooit

Negatieve blogs schrijven vind ik eigenlijk helemaal niet leuk. Ik vertel liever over de leuke dingen van het leven. Toch moet ik even wat frustratie kwijt. Bedankt voor het luisteren gij trouwe lezer!

Consoles en hun topper
Als doorgewinterde gamer koop ik vrijwel automatisch alle consoles die er uitkomen. Elke console heeft namelijk wel z’n niet te missen toppers (lees: system sellers). Nintendo heeft bijvoorbeeld de Mario-serie en PlayStation heeft de briljante spellenmaker Naughty Dog.

Het kan als gamer gewoon niet dat je The Last of Us niet kan spelen. Je MOET een PlayStation 3 (of 4) in huis hebben. Hetzelfde geldt uiteraard voor al het moois wat de helden van Nintendo weten te boetseren. Pff, wat is de nieuwe Zelda goed he?

Console zonder toppers
Nou, ik ben nu dus tegen een console aangelopen die ik beter niet had kunnen kopen. Juist om deze reden: de console heeft geen enkele (exclusieve) game die de aanschaf rechtvaardigt. Hoe krijg je het voor elkaar Microsoft?! De console waar ik ’t over heb? De Xbox One.

PS4 vs XBO
Waar PlayStation 4 de ene na de andere topper op de markt brengt, blijft het stil op de Xbox One. Sunset Overdrive is wel lachen, Halo heeft z’n beste tijd gehad en ook de Gears of War-serie bloedt langzaam dood wegens gebrek aan vernieuwing.

Ondertussen dendert de PlayStation 4 maar door met onder andere God of War en Detroit: Become Human. En dan staan er nog veelbelovende toppers op het programma als The Last of Us 2, Death Stranding en Kindom Hearts 3. Wat Xbox daar tegenover zet? Een nieuwe Forza..

Let the hate flow
Hoe kan deze ‘console-oorlog’ überhaupt nog bestaan? Zijn er echt nog mensen die liever een Xbox One in huis halen dan een PlayStation 4?  Ik hoop het niet eigenlijk. Ik heb in ieder geval nog nooit zo weinig op een console gespeeld. Dat ligt overigens niet alleen aan het gebrek aan exclusieve games, want ook qua console vind ik het allemaal niet best.

Zo werkt de controller nog op ouderwetse batterijen, duren de updates altijd verschrikkelijk lang en is de interface een nachtmerrie met overal menu’s en overbodige informatie.

Levensles
Enfin, ik ben m’n frustratie weer kwijt. Bedankt voor het luisteren he! Ik ben weer een levensles rijker: koop niet zomaar iedere console, want zo af en toe zit er echt een overbodig misbaksel bij.

Published in Geen categorie

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *