Skip to content →

Heb je wel eens gehuild bij een game?

De vader van Simba dood in de Lion King? Janken. Jack die doodvriest in Titanic? Veeg me op. Niet echt natuurlijk *kuch* *kuch*. Het lijkt of films veel vaker emotioneren dan games.

Huilbuien
Ik moet bekennen dat ik bij films veel vaker lach en ‘huil’ dan bij games. Jammer eigenlijk, want dit soort momenten blijven juist vaak hangen. Er zijn eigenlijk slechts 2 momenten die me echt zijn bijgebleven. Erg weinig eigenlijk gezien het aantal games dat ik de afgelopen jaren heb gespeeld. Desondanks zijn deze huilbuien van momenten echt de moeite waard om te ervaren.

O, het vervolg van dit blog bevat spoilers. Dus lezen en kijken of eigen risico mensen.

1. Het eerste kwartier van The Last of Us
Zonder twijfel het meest indrukwekkende begin van een game ooit. The Last of Us pakt je meteen bij je strot. Spanning, paniek, sfeer en emotie. Allemaal in ongeveer 15 minuten. Je weet meteen dat je een game aan het spelen bent van ongekende kwaliteit. Wat mij betreft een van de beste games ooit. Bekijk het moment hieronder (of nog beter: trek een sprintje naar de winkel en ervaar het zelf).


2. De dood van Emile in NieR
Jaren geleden recenseerde ik de game NieR voor InsideGamer.nl. Zelden ben ik zo verrast. De game begint wat standaard, maar blijkt een origineel meesterwerk. Een van de meest memorabele momenten is de dood van je reisgenoot en vriend Emile. Het vervloekte jongetje offert zichzelf op voor zijn vrienden. De dialoog die hij houdt en de angst die hij z’n laatste momenten heeft, maken het een echte tranentrekker. De geweldige muziek maakt het helemaal af. Bekijk de beelden hieronder (of nog beter: stof die PS3 of 360 af en haal de game voor een paar euro uit een budgetbak).

Heb je zelf wel eens een traantje gelaten om een game? Laat weten welke gamemoment ik mis!

Published in Geen categorie

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *