Skip to content →

Pssst bitch, koop die Switch

Sorry mijn lieve lezers. Ik heb jullie bijna een jaar in de steek gelaten. Maar ik ben er weer hoor! Ik kan het niet laten om jullie te overtuigen van de geweldigheid van de Switch. Nintendo is back bitchesssss! Een ode lijkt me dan ook op z’n plaats.

Heerlijke lefgozers
Lieve Nintendo, wat zijn jullie toch een heerlijke creatievelingen. Of beter gezegd: lefgozers. Al vrij snel na het (commercieel) falen van de Wii U komen met een, op het oog, vergelijkbare console. Maar jullie hebben ’t geflikt. Wat een heerlijk ding hebben jullie op de wereld gezet.

Overal Switch
De tofste en meest in ’t oog springende feature van de Switch is dat ’t een volwaardige console is die je overal mee naartoe neemt. Sluit ‘m aan op je tv en je hebt een volwaardige console-ervaring. Ga je op pad? No prob. Je pakt ‘m zo uit de standaard en speelt verder op het scherm van de Switch. Speel in bed, in de tuin, op school, in bad, op vakantie of in de trein. Dit werkt echt ideaal. Je hebt overal een volwaardige console op zak.

Met iedereen Switch
Kom je onderweg iemand tegen? Dan pak je gewoon allebei een van de losse controllers. Zet ’t scherm neer en je gaat samen verder. Zo kan een  gap je helpen met Mario, of kun je een partygame spelen als 1-2-Switch. Over de games later meer. De laagdrempeligheid om meteen iemand anders mee te laten doen en samen te spelen werkt onwijs goed. Hier hoef je in eerste instantie ook niets extra’s voor te kopen; je komt met 2 spelers een heel eind met de 2 controllers (lees: controllerdelen) die je bij de Switch krijgt.

Heel snel Switch
Leuk hoor, samen spelen. En in de trein. Maar de halve treinreis is al om voor de console en de game helemaal zijn opgestart toch? TOCH?! Niet dus. De Switch verkeert constant in ‘slaapstand’. Dat betekent dat je meteen weer verder kunt waar je was gebleven. Het opstarten is letterlijk secondenwerk. Geniaal, je wilt nooit meer anders. Rot a.u.b. op met al die logo’s van ontwikkelaars en uitgevers voor je fatsoenlijk kunt spelen.

Wat een games
Maar dan nu het grootste plus- én minpunt: de games. Waarom het een pluspunt is mag duidelijk zijn. Bij Nintendo lopen de beste gamebakkers ter wereld rond. Met Mario Oddysey en Zelda: Breath of the Wild benadrukken ze dit nog maar eens. Het is ongekend hoe Mario maar blijft figureren in geniale games. Oddysey ziet er prachtig uit en de nieuwe puzzels en uitdagingen zijn weer op en top origineel en uiterst vermakelijk. Ook Zelda zet weer een nieuwe stap met een volledig open wereld. Wat een sfeer en wat een avontuur.

Welke games?
Máár, de games zijn ook de achilleshiel van Nintendo. Sinds jaar en dag eigenlijk. Want Nintendo maakt geniale games voor Nintendo-consoles, maar collega-gamemakers laten het vaak afweten. Voor de gamers die de Switch ‘voor erbij’ hebben geen probleem. Maar als de Switch je enige console is, kan ’t nog wel eens wat karig worden.  De tijd zal ’t leren.

Laat ik duidelijk zijn dat je de console niet mag missen. Ik heb alvast de eerste mensen aangestoken, spread the word!

Published in Geen categorie

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *