Skip to content →

Waarom Pokémon GO zo leuk is

Ok, ok er is al veel te veel geschreven en gezegd over Pokémon GO. Toch wil ik het er even over hebben. De game/app is namelijk hartstikke leuk en biedt ook nog eens een heleboel ‘extra’ voordelen. Zo ken ik dankzij Pokémon GO mijn nieuwe buurt een heel stuk beter. Wat er nog meer zo leuk is? Je leest het hier!

Pokémon GO heeft natuurlijk geen introductie nodig. Ga een blokje om en je komt gegarandeerd wat trainers tegen. Herkenbaar aan de telefoon in hun hand en hun blik strak gericht op het scherm. Ja, zo loop ik er tegenwoordig ook bij.

Buitenspelen
Het leuke is dat je naar buiten moet. Ten eerste om Pokémon te zoeken en ten tweede om eieren uit te broeden.

Dat laatste is al een hele verslaving. Het is de bedoeling dat je 2, 5 of 10 kilometer loopt om een ei uit te laten komen (en een Pokémon te ontvangen). Ik heb de afgelopen 2 weken zo’n 100 kilometer afgelegd volgend de app.. Wie zegt dat gamen niet gezond is?

De buurt verkennen
Pokémon GO komt ook nog eens op een geweldig moment. Althans, voor mij. Ik ben net verhuisd en ken de buurt eigenlijk amper.

‘Kende’ moet ik zeggen, want inmiddels ken ik iedere straat, steeg en achtertuin. Ieder gebied heeft zo zijn eigen Pokémon en vergeet de eieren niet. De verleiding om lange wandelingen te maken was nog nooit zo groot.

Trainers in de buurt
Tegelijkertijd leer ik ook nog eens wat plaatselijke trainers kennen. Een onderdeel van het spel is zogenaamde gyms in te nemen voor je team. Erg grappig hoe fanatiek sommige gasten zijn om telkens gyms over te nemen. Zo kom je nog eens in gesprek met concurrenten en medestanders. De gym voor mijn huis verwisselt dagelijks toch wel zo’n 5 á 6 keer van eigenaar. Er rijden hier zelfs meerdere (met trainers gevulde) auto’s rond die alle gyms afstruinen.

Natuurlijk probeer ik ‘m ook regelmatig in bezit te krijgen/houden. Dat eerste is nog niet zo moeilijk,  maar behouden valt nog niet mee. De balans is op dat terrein nog niet ideaal. Iets wat ongetwijfeld nog wordt aangepast. De verdedigende partij is zwaar in het nadeel.

Iedereen doet mee
Het sociale gedeelte bestaat niet alleen uit de lokale gappies hier. Normaal gesproken heb ik één game-maat met we ik de m’n laatste game-avonturen deel. Samen een vol weekend gamen, nieuwe games bespreken etc. Dat geldt niet voor Pokémon GO. Iedereen speelt de game, IEDEREEN.

Dus ga ik ’s middags Pokémon – nee, niet PokémonS – vangen met collega’s, bespreek ik de laatste gevangen Pokémon met de vriendin van m’n maat en ga ik samen met mijn Cita-rijdende gappie een ochtendje Pokémon zoeken voor we naar de sportschool gaan. Iedereen doet mee, ook best eens leuk.

Niet perfect, wel heel leuk
Natuurlijk is er ook heel wat op het spel aan te merken. Zoals gezegd is de balans in de gym-gevechten bijvoorbeeld niet helemaal lekker. Ook mist het aan diepgang en zijn de servers soms erg instabiel. Toch ben ik overall zeer enthousiast over het concept waarmee Pokémon de wereld (voor de zoveelste keer) verovert. Erg knap hoe het succes van Pokémon voortduurt. Zowel in game-, kaart- als app-vorm.

Lees ook: Pokémon GO: tussen trots en schaamte

Published in Geen categorie

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *