Skip to content →

Games voor na een drukke werkdag

Gamen doe je om te ontspannen, toch? Althans, dat dacht ik altijd. Tot ik begon met (fulltime) werken. Toen besefte ik pas hoe zwaar (lees: intensief) veel games zijn. Na een werkdag heb ik vaak de kracht niet meer voor heftige vuurgevechten, vingervlugge knoppencombinatie of breinbrekende puzzels.

Laat ik niet overdrijven; dit heb ik (gelukkig) lang niet elke werkdag. Toch denk ik dat het gevoel uit de intro meer mensen bekend voorkomt. Vandaar een paar games die ideaal zijn voor na een drukke (werk)dag.

Knack (PS4)
Eigenlijk een hele magere doorsnee game. Toch heb ik me uitstekend vermaakt met deze PS4-titel. Door de eenvoudige opzet, kleurrijke beelden en niet al te heftige actie, is Knack ideaal onderuitgezakt te spelen. Geen moeilijke knoppencombinaties of ingewikkelde puzzels, maar simpele rechttoe rechtaan actie.

Knack is heerlijk om mee tot rust te komen. De cartoonstijl zorgt ook nog eens voor aansprekende tussenfilmpjes.

The Walking Dead – Game of Thrones (PS3, 360, PS4, XBO)
Ontwikkelaar Telltale zoekt de grenzen op tussen serie en game met The Walking Dead en Game of Thrones. Als speler blijft je rol in grote lijnen beperkt tot het maken van keuzes. Het verhaal rolt door, maar jij bepaalt bijvoorbeeld wie je redt, hoe je met iemand omgaat en wie je wel en niet vertrouwt. Door het grote aantal filmpjes -de games zijn praktisch een grote ‘tussenfilm’- kom je prima aan ontspannen toe.

Waarschuwing: voor de enkele actiemomenten moet je wel even overeind komen. Al stelt t nooit meer voor dan op commando bepaalde knoppen indrukken. Heel intensief wordt t nooit. Weet je niet welke je moet kiezen? Ga dan voor de Walking Dead. Deze titel biedt net wat meer ‘game’ en is uitgerust met een spannender verhaal (vind ik).

Life is Strange (PS3, 360, PS4, XBO)
Een game waar je ook voor gamebepalende keuzes komt is Life is Strange. Hierin speel je met een puberend meisje met een bijzondere kracht: ze kan tijd beïnvloeden. Denk aan het terugspoelen van de tijd om bepaalde acties op keuzes ter herzien. Niet dat ze direct naar de middeleeuwen afreist, maar met haar krachten kan ze toch aardige trucs uithalen. Dat is hard nodig ook, want het leven op de campus is niet makkelijk. Er is een meisje vermist en de hoofdrolspeelster heeft telkens dromen over een mysterieuze storm..

De game is, mede dankzij de prachtige soundtrack, heerlijk sfeervol. Helaas verliest de game naar het einde toe wat van zijn kracht en geloofwaardigheid, maar de eerste uren zijn zeer de moeite waard. Doordat je vooral aan t onderzoeken en puzzelen bent is de game ideaal ter ontspanning.

Published in Geen categorie

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *